Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

Türk-Yunan İşbirliği Ekonomik ve Ticari Açıdan Önem Kazanıyor

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, İTO’da gerçekleşen Türk-Yunan İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan’ın sadece tarihi ve kültürel olarak değil, aynı zamanda ekonomik ve ticari alanlarda da birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu vurguladı. Avdagiç, Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında bir köprü rolü üstlendiğini, Yunanistan’ın ise bu köprü üzerinden Avrupa’ya açılan kritik bir geçide sahip olduğunu belirtti ve bu stratejik pozisyonun önemine dikkat çekti.

Türk ve Yunan iş dünyasının karşılıklı işbirliğinin, küresel ekonomik zorlukların arttığı bir dönemde rekabetçi ve sürdürülebilir ekonomik kazançlar elde etmek için hayati önem taşıdığını vurgulayan Avdagiç, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi gibi kurumsal yapıların, işbirliğini teşvik etmede önemli rol oynadığını dile getirdi. Mevcut durumda Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 6 milyar dolar olduğunu ve bu rakamların artabileceğine inandıklarını belirtti.

Ukrayna krizi sonrasında Avrupa’nın ticaret ve lojistik dinamiklerinin değiştiğine dikkat çeken Avdagiç, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Avrasya bölgesi arasındaki bağlantıda kilit bir geçiş noktası olduğunu vurgulayarak, taşımacılıkta uygulanan kısıtlayıcı transit geçiş kotalarının zorluk yarattığına işaret etti.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou ise Türk-Yunan ekonomik ilişkilerinin gelişimine büyük önem verdiklerini ve ticaret aktivitelerinin değerli olduğunu belirtti. Efraimoglou, Türkiye’nin bölgedeki önemli güçlerden biri olduğunu ve yatırım için çekici bir ülke haline geldiğini vurguladı.

Efraimoglou, ekonomilerin birbirine destek olabileceğine inandıklarını ve Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil yatırım konularında odak noktası haline geldiğini ifade etti. Türk-Yunan işbirliğinin artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Related Posts

Silahlar bırakılınca her şey bitiyor mu?

Hayırlı sona hızlıca yaklaşıyoruz. PKK Öcalan’ın da dikkat çektiği üzere miadını çoktan doldurduğu için tarih olacak. Fesih kararıyla birlikte silahların bırakıldığı da açıklanacak. Silahların nasıl bırakılacağı teknik bir konu. Devletimizin ilgili birimlerini ilgilendiren bir konunun uluorta konuşulması zarar verir. Sonrası Öcalan’ın da dediği gibi “devlet ve toplumla bütünleşme” süreci. Bir büyük barış süreci beraberinde bir büyük birliği ve beraberliği getirecek. Yürekten bir kucaklaşmayı ve

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir