Bursa’da ağlayan çiçek zehirledi! Böyle uyardı: ‘Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın’

Evinizde Bulunan Difenbahya Bitkisi Yüzünden Zehirlenen Kadın: Dikkatli Olun!

Betül Topaklı / Milliyet.com.tr – Birçok evde uzun, iri ve gösterişli yapraklarıyla bulunan difenbahya bitkisi, ‘ağlayan çiçek’ olarak da bilinir. Ancak Bursa’da yaşayan bir kadın, bu bitki sayesinde zehirlenerek büyük bir travma yaşadı. Dijital içerik üreticisi Meryem Can, “Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın çünkü 2 gün önce bu çiçek yüzünden zehirlendim” açıklamasıyla dikkatleri çekti ve yaşadığı olayı sosyal medya hesabından paylaştı.

“Difenbahya bitkisi oldukça hızlı bir şekilde büyüyebilen bir bitkidir. Başındaki eğik yaprakları düzeltmek amacıyla geriye doğru ittikten sonra bitki kırıldı. Kırılma sonucunda içindeki sıvı yüzüme ve ağzıma temas etti. Bu sıvı aloe vera gibi geldiği için endişelenmedim, yüzümü sildim ve ağzımı temizledim. Fakat sonrasında dilim yanmaya başladı, aşırı salya akışı oluştu. Acile götürüldüm, dilimdeki yanma sona erdi ama içeride oluşan tahribat büyük oldu. Doktorlar duruma şaşırdı, zehirli olduğunu bilmiyorduk” diye anlattı.

Difenbahya bitkisinin neden ‘ağlayan çiçek’ olarak adlandırıldığı tam olarak bilinmese de bazı kaynaklar, bu etkinin bitki sahibinin ölümü sonrasında gerçekleştiğini iddia ediyor. Bilimsel bir kanıt olmasa da halk arasında yaygın olan bu hikaye, bitkinin ilginç bir özelliği olarak biliniyor.

Adını Kraliyet Bahçıvanından Aldı

Difenbahya bitkisi, bakımı kolay ve pratik olmasının yanı sıra zehirli olmasıyla da dikkat çekiyor. Farmasötik Toksikoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, bitkinin özsuyunun kalsiyum oksalat içerdiğine dikkat çekerek özellikle çocuklu ailelerin bu konuda tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

‘Bitkinin Özsuyu Zehirli’

Prof. Dr. Ahmet Aydın, Amazonlarda yerli halkın difenbahya bitkisinin özsuyunu ok uçlarını zehirlemek veya köleleri cezalandırmak için kullandığını söyleyerek, bitkinin zehirli etkilerinin boğazın şişmesi ve konuşma güçlüğü gibi belirtilerle ortaya çıktığını vurguladı.

“Difenbahyalar, yüksek nem ve belirli bir sıcaklık aralığını tercih ederler. Ancak özellikle çocuklu aileler dikkatli olmalı ve bitkinin temasını engellemelidirler. Herhangi bir zehirlenme durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak önemlidir” – Prof. Dr. Ahmet Aydın

‘Gerekli Tedbirleri Alın’

Evde difenbahya bulunduran herkesin bitkiyi dikkatli bir şekilde manipüle etmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Aydın, özellikle çocukların bitkiyle temasını engellemeleri gerektiğini belirtti.

Related Posts

Bu ikili herkesin favorisi! Nar ile tuzdan gelen lezzet patlaması, iyice temizliyor

Son zamanlarda sosyal medyada ve sağlıklı yaşam çevrelerinde sıkça konuşulan bir alışkanlık, kulağa biraz garip gelse de birçok kişinin sürdürdüğü rutinlerden biri haline geldi. Narın tatlı-ekşi aromasıyla tuzun keskin tadı bir araya geldiğinde ortaya çıkan tat hem beğeniliyor hem de vücuda faydalı etkileri olduğu söyleniyor. Peki, nar ve tuz ikilisi neden bu kadar popüler?

Her yaşın hastalığı! Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket

Zor ve sert dışkılama, tam boşaltım sağlanamaması gibi durumların da kabızlık olarak tanımlanabileceğini ifade eden Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, kabızlığın nedenlerini ve risk faktörlerini açıklayarak, beslenme ve günlük rutin değişiklikleriyle nasıl önlenebileceği hakkında bilgi verdi.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?