İnşaat üretim endeksi aylık bazda düştü

TÜİK, Mart Ayı İnşaat Üretim Endeksi Raporunu Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin inşaat üretim endeksini açıkladı. Endeks, martta yıllık bazda yüzde 10,5 arttı.

Alt sektörlere bakıldığında, bina inşaatı sektöründe endeks geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9, bina dışı yapıların inşaatında yüzde 5,8 ve özel inşaat faaliyetlerinde yüzde 6 artış gösterdi.

Mart ayında inşaat üretim endeksi aylık bazda ise yüzde 2,5 azaldı. Buna göre, bina inşaatı sektöründe bir önceki aya göre yüzde 3,2, bina dışı yapıların inşaatında yüzde 0,5 ve özel inşaat faaliyetlerinde yüzde 1,2 azalış kaydedildi.

Related Posts

Bankalardan bayram düzenlemesi: ATM’lerden para çekme limitinde değişiklik

Kurban Bayramı öncesi artan nakit talebine karşılık olarak bankalar, ATM para çekme limitlerini yükseltti. Komisyonsuz para çekme limitleri yukarı çekilirken, QR kod ile işlem limitleri de yeniden düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla çiftçi temsilcilerini kabul etti

“23 yıl boyunca çiftçilerimizi asla yalnız bırakmadığımızın en yakın şahidisiniz”

Dev şirketin CEO’su servetine 40 milyar dolar daha kattı

Nvidia CEO’su Jensen Huang, yapay zekâ çiplerine yönelik talebin artmasıyla birlikte servetine servet kattı. Şirketin hisselerinde yaşanan sert yükselişle birlikte Huang’ın kişisel net serveti geçen yılki 80 milyar dolardan 120 milyar dolara çıktı …

Ev alma hayali kuranlar dikkat! Konut kredisi faizlerinde hızlı değişim! İşte yeni faiz oranları

Yeni yıl itibarıyla konut kredilerinde başlayan faiz düşüşü mart ayında yerini yükselişe bıraktı. Mart ortalarından sonra bankalarda neredeyse tüm kredi türlerinde faiz yükselişi yaşandı. Kamu bankalarında en düşük faiz oranı yüzde 2.55 iken, özel bankalarda faizler yüzde 2.85 seviyelerindeydi. Son süreçte kredi faizleri kritik eşiği aşarken, en düşük faiz oranı da değişti. İşte detaylar…

Türkiye’den ihracatı arttı: ABD’de fiyatlar düştü!

ABD’de yumurta fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Kuş gribi sonrası toparlanan arz ve artan ithalat piyasayı hareketlendirdi. Sektörde üretim ve yatırım beklentileri de yeniden şekilleniyor.

Yorgun ve borçlu; Türkiye’de yaşam memnuniyeti yüzde 33’e geriledi

Yorgun ve borçlu; Türkiye’de yaşam memnuniyeti yüzde 33’e geriledi