Mobil Cihaz Kayıtlarında Yeni Rekor: 15 Milyondan Fazla Cihaz Kayıtlı

Geçen Yıl 15 Milyondan Fazla Cihaz Mobil Cihaz Kayıt Sistemine Kaydedildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne geçen yıl 15 milyon 629 bin 448 cihazın kaydedildiğini belirtti. Uraloğlu, “Geçen yılın sonu itibarıyla yaklaşık her 3 cihazdan 1’i imalat yoluyla kaydı yapılan cihazlardan oluştu.” dedi.

Bakan Uraloğlu, elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren 443 işletmeciye 816 yetkilendirme verildiğini AA muhabirine açıkladı.

Geçen yıl sonunda Türkiye’de toplam 94 milyon 320 bin 271 mobil abone bulunduğunu belirten Uraloğlu, makineler arası iletişim (M2M) ve 0-9 yaş nüfusu hariç mobil yaygınlık oranının yüzde 113’e ulaştığını ifade etti.

3G abone sayısının düşüş göstererek 4 milyon 345 bin 125’e gerilerken, 4,5G abone sayısının 87 milyon 662 bin 81’e yükseldiğini vurgulayan Uraloğlu, “Geçen yıl toplam geniş bant internet kullanım miktarı 80 milyon 496 bin 309 terabayt olarak kaydedildi.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, IMEI kaydı yapılan cihazların büyük çoğunluğunun akıllı telefonlardan oluştuğunu ve yaklaşık yüzde 42’sinin Samsung ve Apple marka cihazlardan oluştuğunu belirtti. Ayrıca Redmi, Tecno, Reeder, Infinix, Realme, TCL markalarının da kayıtlarda yer aldığını ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Kaynak: AA / Arife Yıldız Ünal – Ekonomi

Related Posts

PNG formatı 20 yıl sonra büyük değişim geçiriyor

JPEG ve GIF’in tahtını yıllardır paylaşan PNG, nihayet modern bir güncelleme alıyor. Yepyeni özelliklere kavuşacak olan PNG formatı artık HDR, animasyon ve Exif desteğine kavuşuyor.

Fiyat-performans lideri belli oldu: 2025’in en iyi iPhone’u açıklandı!

Güçlü kamerası, uzun pil ömrü ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle dikkat çeken cihaz, uzmanlar tarafından “2025’in fiyat-kalite oranı en iyi iPhone’u” ilan edildi.

Android telefonlar depremleri nasıl tespit edebiliyor?

Android telefonlarda bulunan deprem uyarısı sistemi, Türkiye de dahil 100’den fazla ülkede önceden deprem uyarısı verebiliyor. Hazırlanmayı sağlayabilecek bu fazladan birkaç saniye insanların hayatını kurtarabilir.

Psikologtan kritik uyarı: Yaratıcılığınızı kaybedebilirsiniz!

Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, yapay zeka kullanımının bilinçsizce artmasının bireyde yaratıcılık kaybına ve bağımlılığa yol açabileceğini belirtti. Uzman isim, özgün düşünce yetisinin kaybına karşı uyarıda bulundu.

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

Google’dan planlı eylem yeniliği: Gemini ile hayatınızı kolaylaştırın

Google I/O etkinliğinde tanıtılan birçok yeni özellik arasında öne çıkan “Planlı Eylemler”, Gemini’nin yeteneklerini bambaşka bir boyuta taşıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Gemini’ye belirli saatlerde veya düzenli aralıklarla komut çalıştırma …